måndag 20 oktober 2014

Jonatan Jolkkonen, Kullo Golf

Hejs!

Jag kommer att åka runt i Borgå regionen för att besöka en del av de arbetsplatser där mina klasskamrater utövar sin arbetspraktik.

Kullo Golf har äran att ha klassens egna golfproffs Jonatan Jolkkonen som arbetspraktiksutövare hos sig. Under den tid han har jobbat där, har han hunnit med massor. 
I kassan tar han betalt för kundernas golfspel och eventuella varor som finns att köpa i golfbutiken. Efter att Jonatan hade inventering och räknat alla varor och dess priser måste han räkna ihop allt i kalkylprogrammet Excel. Han säger att han klarade av uppgiften utan problem och påstår att han nog inte behöver en grundkurs inom ADB.
En eller två gånger i veckan måste Jonatan dra på sig en overall och bege sig ut oberoende väder för att sköta om golfplanen. Då klipper han gräset, blåser bort löv och annat från planen samt ser till att bunkrarna blir fina med hjälp av en maskin som han kör runt med. De tomma bollkorgarna från rangen måste också städas bort ifall någon lämnat kvar dem. Att tvätta golfbilar och se till att de är laddade hör också till Jonatans uppgifter på arbetsplatsen. Inne i klubbhuset kan han också få ta tag i dammsugaren och moppen för att städa golvet. I slutet utav dagen måste Jonatan göra en redovisning över dagens inkomster, räkna och se till att allting stämmer. När golfbanan stänger för säsongen kommer Jonatan att få jobba med marknadsföring för företaget på nätet till exempel.

För att bli medlem i Kullo Golfs förening måste du ha rättighet att spela samt betala en anslutningsavgift på 70 € samt medlemsavgiften för en säsong 70 € ifall du är över 22 år. För juniorer är både anslutningsavgiften och medlemsavgiften 35 €.
Träningen på Kullo Golf leds av Jan Forsell Golf Academy (JFGA). JFGA erbjuder mångsidig golfträning åt spelare på olika nivåer. Träningen sker i Mercedes-Benz golfstudion i anslutning med Kullo Golfs range.
Restaurang Kullo Golf består av en restaurangsal (ca 80 pers.), ett rum med spis där du kan koppla av, läsa en tidning eller se på tv, kabinett vari det ryms 10 personer, en huvudterass och en liten privat terass.
Mer om medlemsavgifterna, träningen och restaurangen hittar du på adressen www.kullogolf.fi

När Jonatan har jobbat klart för dagen händer det lätt att han blir kvar för att öva slå eller putta lite.

4 kommentarer:

  1. Bra jobbat Jonatan.

    SvaraRadera
  2. Bra att Jonatan har fått använt sina excel kunskaper! Fint jobbat! caS, souffij, miru

    SvaraRadera
  3. Vacker gjord blogg. Fin putt!!

    SvaraRadera